11.17.2013

Ihana, kamala uinti

Hymyile ja hanki harrastus, on neuvoja, jotka toistuu varmaan miljoonassa vaihtarilippulapussa ja infotilaisuuksissa. Mun kolme kuukautta on kulunu aikalailla uima-altaassa, joten uinti ansaitsee oman postauksensa! (eli toisinsanoen, jos ei uinti kiinnosta nii skipatkaa suosiolla, tää kilometripostaus)
Suomessa uin ala-asteen puolestavälistä ysiluokalle asti, sitte tuli vähän terveys- ja motivaatio-ongelmia, ja tulin siihen tulokseen, että mulla on parempaakin käyttöä vapaa-ajalle. Ikinä en muutenkaan mikään huippu-uimari ollu, mutta se oli iso osa mun elämää, ja uintikaverit oli ja on vieläkin mulle huipputärkeitä.
Sitten ku päätin vaihtoon lähteä, aattelin et joku harrastus pitää alottaa melkeen pelkästään jenkkien school spiritin takia. Uinti tuntu taas luontevalta ratkasulta, se vaan on se mun laji, joten löysin itteni Texas High Tigersharkseista (koulun maskotti on tiikerit, nii me uimarit ollaa sit tiikerihaita :)) Tää ei todellakaan oo mitään alottelijatason pulikointia, vaan ollaan Texasin parhaita High School teameja ja sen mukaan myös treenataan.
Näillä fiiliksillä <3
kerranki mulla on liikka(=uinti) kymppi
 Uinti on mulle kouluaine, joten treeneistä ei voi ikänä milloinkaan jäädä pois, ellei oo kipee tai joku übertärkee koulujuttu. Mun lukkarissa on siis first perioidin kohalla AM swimming, eli herätyskello soi ihanasti 5:30 ja meillä on kahentunnin aamutreenit ja aikaa käydä aamupalalla ennen second perioidia. Koulun jälkeen meillä on ma, ke ja pe viel punttitreenit ja tiistaina ja torstaina sprint/dinstance after school practice, joka on perjaattessa vapaaehtonen, mutta valmenta ragee jos sen jättää välistä ilman syytä. Nyt kun talvilajit (joihin uintiki siis kuuluu) alko niin melkein joka viikonloppu lähetään keltasella koulubussilla kisoihin tai sit meil on muuten vaan jotain ohjelmaa, grillausta tai team dinner jonkun luonna. Tähän siis menee ihan sikana aikaa, arkipäivisin oon viiden-kuuden aikaan kotona, teen läksyt ja sit väsyttää jo niin paljon että pakko mennä nukkumaan et jaksaa taas seuraavana aamuna herätä. Perjaattessa siis ihan hyvä, koska Texarkana ei hirveesti tekemistä tarjoa, ikinä ei oo ainakaan sellasia hetkiä, että makaisin tylsistyneenä sängyllä ja alkaisin tänne lähtöä ängstätä! Toisaalta on taas tosi ikävä sanoo jollekin tekemiselle ei, koska swimming. Meillä on treenejä myös joulu ja kiitospäivälomilla, ja jos sillon ei osallistu, niin ei pääse kisoihin uimaan, joten ei sitten näinä aikoina voida hostienkaan kanssa lähteä mihinkään. :/ (muan ei haittas, mutta mun venäläinen vaihtarisisko ottaa tän ihan tosissaan).
Ainakin meidän koulussa koulu-urheilu on tosi kilpailuhenkistä, mikä oli mulle aika iso shokki, kun Suomessa aina opettettiin, että "ei se voitto, vaan se liikunnasta tuleva hyvä fiilis." Kaikki ottaa treenitkin tosi vakavasti, ja jos jättää yhen punnerruksen kuntopiirissä tekemättä, niin sitte pettää koko tiimin ja joutuu kaikkien vihan kohteeksi ku ei oo yrittäny parastaan yhteisen tavoitteen takia. Nää laskee team pointsit kisoissa, eli mun suoritus vaikuttaa tän koko teamin menestykseen.
Oonko sitten saanu niitä kavereita? Meidän "swimfam" on tavallaan tosi yhtenäinäinen porukka, tosi monet deittailee keskenään, syö lounasta, kattoo koulun fudipelejä ja menee tanssiaisiin yhessä, eli joo, tän ansiosta mun ei oo juurikaan tarvinnu koulussa yksin istukella ja ihmetellä. Kuitenki meidän jengin sisälläkin on kunnon draamat menossa, näennäisesti kaikki on yhtä suurta perhettä, mutta silti nää jauhaa toisistaan paskaa minkä kerkee, ja meidän jengin sisällä on paljon pienenpiä porukoita, nää on uinu yhessä vuosia, joten kaikilla on jo omat bestiksensä jengin sisällä. Tämmösenä pikkuvaihtarina onkin sitte ollu vähän vaikeempaa löytää tästä porukasta se oma paikka, miettii kenen puolella olla, enkä oo kenenkään kanssa vielä silleen syvällisesti ystävystyny. Ja meidän couch on myös tosi ihana, se kyselee mult aina kaikkii suomenkielen sanoi ja huutaa sillee "Outi don't be a pikuwauwa" haha
uinti+roskaruuan luvattumaa=paratiisiSuomen uinnista tää myös eroaa jonkin verran, eli ihan siistiä saada uusia kokemuksia!
 • School spirit! huudetaan yhessä meidän kannustushuutoa, saatiin omalla sukunimellä varustetut lakti, ihanat parkatakit, miljoonasti muuta krääsää ja niis altaan lipuissa on meidän koulun logo, how cool is that.
 • Allas on täällä vaan 25 yard, eli joku 22 metriä, mikä alussa oli mulle tosi hämmentävää, mutta kelpaa kun mun kunto ei oo niin huipussaan :)
 • täällä myös uidaan vähän eri matkoja, niin treenataan enemmän sprittejä varten
 • jenkit on tosi siveellisiä, oon joutunu oppii vaihtaa mun vaatteet niin etten vahingossa tuu vilauttaneeks mitään xd
 • tytöt ja pojat myös ui aina omilla radoillaan.
 • treenataan kaikki 45 yhessä, joten voidaan aina jakautuu sen mukaan et kuka tykkää uida mitäkin. Meil on välillä stroke lanes (eli esim mä uin niinä päivinä perhosta) ja iltapäivisin distance/sprint lanes
 • meil on omat kaapit tuol pukkaris, mul on kunnon kosmetiikkakokoelmat siel :)
 • MEIDÄN ALTAALLA ON SUOMESSA VALMISTETTU SAUNA, voi sitä kotoisuuden tunnetta ku meen sinne välillä vaihtaa vaatteitta, ja se oli jopa päällä yks päivä, totally made my day <3
 • Paikallinen sanomalehti kans kirjottelee aina meidän uintituloksista, olihan se cool löytää nimensä sieltä :)
Ihan innoissani aina suihkuttelen tota VS:n hajuvettä :)
Uinti on siis ollu ihan älyttömän rankkaa ja aikaavievää, mutta myös hyväksi mulle ja eipä niitä kaloreitakaan näiden treenimäärien jälkeen tarvii niin paljoa laskea. ;) Kiva jos joku jakso lukee, en varmaan tän kilometripostauksen jälkeen tuu tästä paljoo kertomaan. (tunnisteella swimming löytyy lisää jos kiinnostaa, ja toki aina voi kysyä) Ens viikol koitan saada sen my dayn kans kuvattuu! :)

6 kommenttia :

 1. Tää oli tosi kiva ja tuli itelläki ikävä uintia ku ala-asteella harrastin 4 vuotta kilpauintia! :) btw heräs mielenkiinto et minkälainen "suhde" sulla on sen sun venäläisen vaihtarisiskon kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva et tykkäsit! Mä ja sisko ollaan silleen kavereita, sen kans on kiva shoppaa ja laittaa hiuksia ja meil on paljon yhteisiäki kavereita. Kuitenki tuntuu, että ollaan syvemmällä tasolla tosi erilaisia, ja meillä ei klikkaa niin hyvin et meistä tulis bestikset, ja sen fiilikset vaihtarinaolosta on menny ristiin mun fiilisten kanssa. Välillä myös ärsyttää, ku kaikki kohtelee meit ikään ku yhtenä ihmisenä, koska ollaan kuitenki omat yksilömme.

   Poista
 2. Mäkään en löytäny soccer joukkueesta ketään tosi ystävää, kaikil oli jo omat pikku porukat ja oli tosi vaikee löytää sitä omaa. Ymmärrän sun fiiliksiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niiinpä, kaikkialla sanottii et urheilujoukkueista sais niiin helposti kavereita, mutta eipä täälläkään oo niin helppoo ollu tunkee niihin porukoihin sisään :\

   Poista
 3. Itekki oon taal uintijoukkuees ja voi etta kun oon joka paiva nii vasyny! Meil on meneillaan late practise week eli kotiin paasen 8.30 jes sit vaan laksyi tekemaan! XD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo, mullaki väsymys ollu tääl päällimmäisenä tunteena, aamutreenit vaa ei oo sen mun juttu :\

   Poista