3.27.2014

Laissez les Bons Temps Rouler! - Springbreak '14 at New Orleans

Bonjour ihanat! Mun postaus tulee taas vähän viiveellä, kokoajan ollut yli-iso kasa läksyjä, syömistä kavereiden kanssa, koulun teatteriesitys tai niin ihana auringonpaiste takapihalla, ettei aikaa vaan raaski tuhlata koneella istumiseen, mutta nyt sateinen päivä ja voin taas hyvällä omallatunnolla linnoittautua peiton alle koneen kanssa.
Meillä oli siis kaks viikkoa sitten kevätloma, ja matkattiin hostperheen kanssa Louisianaan New Orleansiin. NOLA on yks niistä kaupungeista, että mihin tahansa siellä kääntääkin päänsä, näkee jonkun rakennuksen söpön yksityiskohdan, katutaiteilijan tai voodoo-nuken, ja rakastan sen kaltasia paikkoja! Louisianalla on tosi värikäs historia eri maiden alaisuudessa, ja niinpä joka nurkasta tulvi Ranskan, Espanjan ja Karibian kulttuureja, jopa niin paljon, että hetkeks unohdin olevani Jenkeissä. Oisin voinu kuluttaa päiviä pelkästään fiilistellen ranskalaiskorttelin palmujen reunustamia kujia ja pastellinvärisiä, maailman söpöimpiä taloja, ja harmitti, että viivyttiin vaan 4 yötä ja mentiin hostien aikatauluilla. Jos ikinä vaan saan mahdollisuuden, palaan takasin joskus Mardi Grasin aikaan ja tutustun sillon myös Bourbon Streetin villiin yöelämään. Tässä vielä mun kuvia reissusta(sori nää pomppii ja koot kusee..), tuntu, että oltiin kokoajan ryntäämässä seuraavaan paikkaan, kun sain kameran tarkennettua, mutta hyvinhän näitä kerty, laatu on jossain mitä on, mutta parempi se kun ei mitään! :)
nola4
Alligaattorinugetit checked!
nola8
Sitku oon isona rikas ostan tän talon...
nola10
Jaettiin Annan kanssa tollanen seafood platter, ruokakoomaorgasmi ja vaihtarikilot <3 Louisianan keittiö on kyllä mun ehdoton lemppari, varsinki sellanen seafoodkeitto!
nola11
Melkein kaikissa taloissa oli ihana isot parvekkeet, ja koristelut Mardi Grasin jäljiltä
nola13
nola16
nola17
Kuuluisa Cafe du Monde!
nola18
...ja sen ihana beiganet
nola20
Oltiin jokisuistossa veneretkellä bongaamassa alligaattoreita!
nola21
Oltiin hostsiskon vaihtarikaverin kanssa NBA-korispelissä, liput makso 4 dollarii, joten ei ihan kärkikamppailu ollu, mutta siisti kokemus kuitenkin!
nola33
Siinä!
nola35
nola24
Käytiin myös akvaariossa ja eläintarhassa, mua ei ite eläimet jaksanu enää innostaa, mut toi puisto itessään oli tosi nätti!
nola25
nola28
NOLA31
Tuolta valojen seasta näkyy downtownin pilvenpiirtäjät ja Mississippin ylikulkeva silta
NOLA32
Ranskankieli näky tuolla ihanasti kaikissa pikkujutuissa
nola3
nola34 nola5 nola2 nola1 nola6 nola7 nola9 nola15 nola19 nola36 nola37 nola38 nola39 nola42
nola26

1 kommentti :

  1. Ihania kuvia ja New Orleans vaikuttaa kyllä nii symmpispaikalta että.. <3

    VastaaPoista